Breng jouw stem uit op de nieuwe Stadsdichter

MEIERIJSTAD – Heb je ze al gezien? De 3 grote posters die tegen de gevel van de bibliotheek in Veghel hangen? Daarmee probeert men de bezoekers van de bieb en de voorbijgangers te attenderen op de mogelijkheid om te stemmen wie de nieuwe stadsdichter van Meierijstad wordt. Gaat jouw stem naar Josan van den Broek, naar Brandon Versantvoort of naar Cor van Kasteren.

Sint-Oedenrode en Schijndel
Het valt natuurlijk niet mee om de gedichten die de 3 genomineerden hiervoor hebben geschreven van een afstandje te lezen. Daarom staat direct bij binnenkomst in de bibliotheek in Veghel een standaard waarop je met de dichtkunst van Josan, Brandon en Cor kennismaakt. Ook in de Martinuspassage in Sint-Oedenrode en in het Raadhuis in Schijndel is volop de gelegenheid om het schrijverstalent van dit drietal te ontdekken. En ga je naar de website van de bibliotheken in Meierijstad dan zie je nog meer werk van hen. Bovendien stelt iedere kandidaat stadsdichter zich in een filmpje voor.

Bekendmaking
Stemmen kan tot en met dinsdag 25 juni via de website van de bibliotheek of door het scannen van de QR-code van jouw favoriete stadsdichter. Wie huidige stadsdichter Rick Terwindt gaat opvolgen maakt de organisatie bekend tijdens Fabriek Magnifique op vrijdag 5 juli om 19.00 uur in de tuin van de bibliotheek in het Julianapark in Veghel.

Posters bij de bibliotheek in Veghel
Fotograaf: Hans Hultermans