Brandon Versantvoort nieuwe stadsdichter van Meierijstad (video)

VEGHEL – Brandon Versantvoort is de komende 2 jaar verkozen tot nieuwe stadsdichter van Meierijstad. Hij is de opvolger van Rick Terwindt die deze taak de afgelopen 5 jaar op een bijzondere wijze met verve vervulde.

Jury
Enkele maanden geleden al werden in de Veghelse bibliotheek de kandidaat stadsdichters voorgesteld. Behalve Versantvoort waren dat ook nog Josan van den Broek en Cor van Casteren. Met gedichten van uiteenlopende aard stelden zij zich aan het publiek voor. Ook de inwoners van Meierijstad hadden middels hun stem een vinger in de pap.

Literatuin
De bekendmaking van de nieuwe stadsdichter vond vrijdagavond plaats door wethouder Menno Roozendaal in de literatuin achter de Veghelse bibliotheek. Het publiek dat de eerste avond van Fabriek Magnifique bezocht kon hier via een speciale brug naartoe. De belangstelling voor de bekendmaking was dan ook groot.

Schooljeugd
Brandon zelf was blij verrast. Hij had zich op het laatste moment opgegeven en dat was nog bijna misgegaan. Zijn email bleek in eerste instantie niet verzonden te zijn. De nieuwe stadsdichter ziet het als zijn taak om de schooljeugd de komende 2 jaar bij zijn dichterswerkzaamheden te betrekken.