BrabantZorg stopt ook in Meierijstad met huishoudelijke thuiszorg

De thuiszorg van BrabantZorg stopt
Fotograaf: Master 1305 via freepik.com

MEIERIJSTAD – Wie gebruik maakt van de huishoudelijke thuiszorg uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) krijgt per 1 januari 2024 te maken met een andere aanbieder. BrabantZorg zal vanaf het nieuwe jaar stoppen met het aanbieden van de huishoudelijke hulp vanwege een aflopend contract met onder meer de gemeente Meierijstad.

De keuze voor het overdragen van deze zorg aan een andere organisatie is mede genomen naar aanleiding van een tekort aan personeel. Het personeelstekort zou komen door de toenemende vraag van intensievere vormen van zorg. BrabantZorg kiest ervoor om zich hoofdzakelijk te gaan richten op deze vraag. Zo'n 2200 cliënten en 300 medewerkers in de gemeenten Meierijstad, Oss, Bernheze, Maashorst en Boekel zullen de gevolgen van deze beslissing gaan merken.

Overname
De organisatie gaat samen met die gemeenten op zoek naar organisaties die medewerkers en cliënten gaan overnemen. Mensen die gebruik maken van de thuiszorg uit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) zullen nog wel via BrabantZorg geholpen worden.