Brabantzorg begint maandag met vaccineren

Meierijstad - Brabantzorg begint a.s. maandag 18 januari met het vaccineren van bewoners van de 35 verpleegtehuizen in onze regio. Ongeveer 1400 inwoners van van tehuizen van Brabantzorg krijgen deze week een uitnodiging voor een vaccinatie met het Pfizer/BionTech-vaccin. Het gaat in dit geval om inwoners van verpleegtehuizen van Brabantzorg die onder behandeling staan van een specialist ouderengeneeskunde.


In Meierijstad zijn dit bewoners van Simeonshof in Erp, Sint Joachim & Anna, het AAtrium en De Watersteeg in Veghel en Odendael in Sint Oedenrode.
Wilma de Jong, de voorzitter van de Raad van Bestuur van Brabantzorg, is blij dat ze als één van de eerste kunnen beginnen met het vaccineren. “Blij omdat de bewoners na vaccinatie beschermd zijn en blij omdat we dan langzaam maar zeker weer stappen kunnen zetten naar een leven zonder corona”. Overigens weet ze nog niet of het lukt om maandag 18 januari alle 1400 mensen die in aanmerking komen voor de eerste vaccinatie ook daadwerkelijk geholpen kunnen worden. Volgens De Jong hangt dat af van de hoeveelheid vaccins die maandag al daadwerkelijk beschikbaar zijn.
De voorbereidingen voor het vaccineren zijn inmiddels al in volle gang. “Het is een behoorlijke logistieke operatie die we in korte tijd in gang moeten zetten”, aldus de voorzitter van Brabantzorg.