Brabants Kampioenschap Outdoor Springen in Schijndel (video)

Nat pak voor winnaar klasse paard tot 1,10 meter

SCHIJNDEL - Dit weekend werd in het kader van het Brabants kampioenschap de outdoorwedstrijd springen verreden. Het parcours was uitgezet op het terrein van manage De Molenheide.

Brabants Kampioenschap
De wedstrijden bestaan uit drie onderdelen springen, dressuur en eventing. Vorig weekend was de start in Deurne, dit weekend dus het springen in Schijndel en de afsluiting is het laatste weekend van juli opnieuw in Deurne waar de dressuur wordt verreden.

Beetje geluk en een nat pak
In de klasse paard tot 1,10 meter plaatsten zich 13 deelnemers voor de barrage. Om te winnen moest het parcours foutloos worden gereden met daarbij de snelste tijd. Winnaar werd Toon van Mensfoort (67) die al 50 jaar met paarden bezig is. Van Melsfoort: “Winnen blijft toch iets aparts. Dat ik dit met mijn 67 jaar nog mee mag maken. Je kan dit niet alleen. Paard en ruiter is een twee-eenheid. Daarbij is een beetje geluk ook altijd welkom”. Van Melsfoort hield er een nat pak aan over want hij werd geheel volgens traditie door de andere ruiters in de waterbak gejonast.

Dorris Versteijnen is al aan het paardrijden vanaf haar zesde jaar. Zij scoorde met twee strafpunten een mooie 9e plaats. “Ik ben wel tevreden. Alleen twee balkjes in de barrage dat is wel jammer. Ik zie wel verbeterpunten zoals rust uitstralen zowel naar het paard als de ruiter zelf”.

Winnaar Toon van Mensfoort wint klasse paard tot 1,10 m
Fotograaf: Jan van Oort
Dorris Versteijnen 9e plaats in de klasse paard tot 1,10 mm
Ruiter Shanti van der Steen met Cassalaika
Toon van Melsfoort met Mibria