Brabant Zorg kleurt roze

SINT-OEDENRODE – “Het is belangrijk dat iedereen, ondanks kleur, religie, geaardheid of beperking mee kan doen in deze maatschappij”. Dat zei wethouder Rick Compagne van Meierijstad donderdagmiddag tijdens de uitreiking van de Roze Loper bij zorgcentrum Odendael in Sint Oedenrode.

Inclusieve samenleving
Samen met Ingrid Gevers van locatie Odendael was de wethouder donderdag al langs vijf zorgcentra van Brabant Zorg gegaan om de Roze Loper uit te reiken. Bij Odendael komt de afbeelding naast de hoofdingang te hangen als teken dat inclusiviteit in dit zorgcentrum de normaalste zaak van de wereld is. Dat ook lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenders (LHBT) zich hier thuis en veilig voelen.

Gesprek aangaan
Om het certificaat te behalen heeft Brabant Zorg als organisatie de afgelopen tijd wel het een en ander moeten doen aan de voorwaarden die de organisatie 50 Plus voorschrijft. “Dat zit ‘m niet zozeer in grote dingen als de regenboogvlag uithangen, maar meer in de details”, vertelt Ingrid Gevers. “Zoals het gesprek aangaan met bewoners over pestgedrag tegen mensen met een andere geaardheid. Hiermee gaan willen we laten zijn dat je bij Brabant Zorg kan zijn wie je wilt zijn”.

Stadsdichter Rick Terwindt
Bij de overhandiging van de Roze Loper in Sint-Oedenrode was ook Rick Terwindt aanwezig. De stadsdichter van Meierijstad schreef een toepasselijk gedicht dat hij op de zijn bekende welluidende wijze voordroeg. Zijn gedicht is hieronder te beluisteren.

50 Plusshow
Zondag 11 oktober besteedt de 55 Plusshow tussen 11.00 en 13.00 uur op Omroep Meierij Radio aandacht aan de uitreiking van de Roze Loper bij zorgcentrum Odendael.


Brabant Zorg kleurt roze
Brabant Zorg kleurt roze
Brabant Zorg kleurt roze