Brabant Zorg bouwt zorgcentrum Joachim & Anna af

VEGHEL – Zoals de plannen er nu uitzien behoort zorgcentrum Joachim & Anna begin 2022 tot het verleden. Er is personeelsschaarste in de zorg. Ouderen zullen steeds vaker thuis wonen. En bovendien voldoet de accommodatie niet meer aan de huidige eisen. Dat zijn de hoofdredenen voor Brabant Zorg om deze locatie af te bouwen. Regiomanager Inge van Eekelen maakte dat in een videoboodschap bekend aan familieleden van de huidige bewoners en de vrijwilligers.

Appartementencomplex
Waar de huidige bewoners van Joachim & Anna uiteindelijk nieuw onderdak krijgen, hangt af van de zwaarte van hun zorgvraag. Het nieuwe plan Kloosterkwartier op het oude ziekenhuiscomplex is een mogelijkheid. Hier wordt in samenwerking met Brabant Wonen een appartementencomplex gebouwd. Daarin kunnen 36 mensen zelfstandig wonen met zorgondersteuning vanuit Brabantzorg. Er zijn plannen om in de toekomst een tweede appartementencomplex te bouwen.

Voorkeur aangeven
Bewoners die complexe zorg nodig hebben verhuizen naar een van de vijf andere locaties van Brabant Zorg: ’t Aatrium en de Watersteeg in Veghel, St. Petrus in Boekel, Odendael in Sint-Oedenrode of Simeonshof in Erp. De bewoners en hun contactpersoon kunnen hun voorkeur aangeven en krijgen voorrang bij plaatsing op de wachtlijst van andere zorginstellingen. Ook de vrijwilligers van Joachim & Anna zijn gevraagd om aan te geven of ze hun werk op een andere locatie willen voortzetten. Tussen april en oktober kunnen ze hun voorkeur opgeven in de belangstellingsregistratie.

Joachim & Anna in Veghel
Fotograaf: Hans Hultermans