Brabant Boys Cup in Schijndel succesvol verlopen

1200 voetballers uit zes landen deden mee aan het internationale jeugdvoetbaltoernooi in Schijndel.
Fotograaf: Vincent de Vroomen

SCHIJNDEL - Het hemelvaartweekend bij Avanti ’31 en RKSV Schijndel/De Wit stond ook dit jaar weer in het teken van de Brabant Boys Cup van Euro-Sportring. Meer dan honderd teams en ruim 1200 jeugdvoetballers uit Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Tsjechië en Nederland hadden hun weg naar de twee sportparken gevonden om met elkaar de sportieve strijd aan te gaan. Volgens de organisatie is het internationale jeugdvoetbaltoernooi succesvol verlopen.

Tijdens de officiële opening met veel dans en muziek benadrukte wethouder van sportzaken van Meierijstad Johan van Gerwen hoe belangrijk respect en fair play is. Voorzitter Roy van Helvoirt van Avanti ’31 en bestuurslid Patty Duinkerken van RKSV Schijndel/De Wit namen de eed van respect af bij alle spelers en begeleiders. De afsluitende prachtige fakkelshow was het startsein voor een voetbalweekend vol passie, strijd en respect.

Overvol programma
Vrijdag 19 mei om 9.00 uur werd door de scheidsrechters het fluitsignaal gegeven van de eerste wedstrijden van een overvol programma. De eerste dag speelden alle teams drie wedstrijden om zich zo te kwalificeren voor de winnaarspoule of voor de verliezerspoule. De jeugd tot en met 13 jaar vermaakte zich vervolgens uitstekend in het zwemparadijs van De Molen Hey. De oudere jeugd met hun leiding hadden de weg naar het dorpscentrum van Schijndel gevonden.

Zaterdag 20 mei was de grote finaledag. Nieuwe poules gaven weer kansen voor elk team. s’ Middags werd na de laatste wedstrijd de balans opgemaakt en begon een muzikale prijsuitreiking. Elke speler kreeg de medaille van respect omgehangen en er werden bekers en herinneringsvaantjes uitgereikt. Van elk team werd een foto gemaakt.

Alvast noteren. De volgende editie van de Brabant Boys Cup is volgend jaar van 9 t/m 11 mei.

Elke speler kreeg de een medaille van respect uitgereikt.
Fotograaf: Vincent de Vroomen