Bouwplan Deken van Erpstraat bij Raad van State

SINT-OEDENRODE – De bouw van een appartementengebouw aan de Rooise Deken van Erpstraat stuit op grote bezwaren van buren. Dinsdag 16 maart was er een videorechtszaak bij de Raad van State.

De buren en gemeente zijn het behoorlijk oneens over het plan voor een appartementencomplex. De gemeente vindt het positief dat er vijf appartementen komen, omdat er veel vraag is naar zulke woningen. De buren, de families Van den Hanenberg en Kaskers, vinden dat de gemeente niet naar hun belangen heeft gekeken en maken daarom bezwaar tegen het plan, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

Parkeerprobleem

De bezwaarmakers vinden dat de nieuwbouw te dicht tegen het oude koetshuis bij Heuvel 34 komt te staan. Dat geeft te veel schade en blokkeert de vluchtweg van dit pand. Daarnaast zijn de bezwaarmakers bang voor parkeerproblemen. Daarbij draait het vooral om vier parkeerplekken. Voor de vijf appartementen zijn namelijk 14 parkeerplaatsen nodig. Tien parkeerplekken komen op eigen terrein en vier worden gereserveerd in een parkeergarage in de buurt. De vrees is dat juist deze vier parkeerplekken in de praktijk niet of niet goed gebruikt zullen worden. De bezwaarmakers zijn bang dat mensen bij hun woningen of bij gebouwen aan de Heuvel gaan parkeren.

Twijfels

In de koop- en huurcontracten staat wel de eis dat bewoners van het nieuwe appartementencomplex hun auto in de parkeergarage parkeren. Maar de bezwaarmakers betwijfelen of in de praktijk deze regel ook gehandhaafd kan worden. Ook de Raad van State liet twijfel blijken wat de gemeente kan doen als bewoners zich niet aan de eis houden. Over enkele weken doet de Raad van State uitspraak in deze zaak.