Bouw van woonwijk Zijtaart Zuid kan in 2025 van start

MEIERIJSTAD – Het woningbouwplan voor Zijtaart Zuid is zo goed als rond. De gemeente heeft deze week een koopovereenkomst getekend met VOF 't Ven uit Veghel. 't Ven gaat in de Zijtaartse wijk de bouw van 56 woningen voor haar rekening nemen. De eerste fase van het woonproject staat gepland voor het eerste kwartaal van 2025.

Wethouder Jan Goijaarts is blij met de samenwerking met 't Ven. “De vraag naar woningen is groot. Dat geldt ook voor Zijtaart. Er is hard gewerkt om tot bouwen te komen. Fijn dat, me de ondertekening van de koopovereenkomst, verkoop en bouw van start kunnen gaan en daarmee gehoor wordt gegeven aan de vraag”.

Het Zijtaartse bouwproject bestaat uit twee verschillende fases. De eerste fase wordt gedaan door Hendrik Coppelmans uit Oss. Van de 70 nieuwe woningen zijn er 22 bestemd voor verhuur, de rest van het plan bestaat uit koopwoningen. De eerste woningen van het project worden in het najaar van 2024 verkocht. Vervolgens start de bouw van de woningen in het eerste kwartaal van 2025.