Bourgondisch Diner en een nieuw biertje

De Schaapskooi presenteert Skupke Bier

SCHIJNDEL - Een nieuw biertje in een nieuw concept. Dat werd vrijdagavond gepresenteerd bij de Schaapskooi in Schijndel in de vorm van een Bourgondisch Diner. Het diner werd geserveerd door vrijwilligers van De Schaapskooi en het Hopbelleke in samenwerking met ’t Skupke.

Eerste keer
René Terneuzen is vrijwilliger bij De Schaapskooi: “We hebben vanavond een Bourgondisch Diner. Het is de eerste keer dat we dit doen. We willen mensen een gevoel geven van een echte Franse avond in een Schijndels hopveld. Dat doen we met bier en biergerechten. We hebben een bierstoofpot, bierballen en een bieruisoep. Allemaal gemaakt met het ‘Skupke Bier’.”

Skupke Bier
Bij het Bourgondisch Diner werd een nieuw biertje gepresenteerd ‘Skupke Bier’. Dit bier is gebrouwen op recept van Het Hopbelleke en met hop uit het eigen hopveld bij de Schaapskooi. Alle gerechten zijn bereid met dit nieuwe biertje.

Deelnemers zijn erg te spreken over dit concept waarbij de opbrengst terug vloeit in de kas van De Schaapskooi. Terneuzen: “We hebben deze actie georganiseerd om wat gelden bij elkaar te krijgen voor de nodige reparaties aan en het onderhoud van het hopveld”.

Het nieuwe 'Skupke Bier'
Fotograaf: Jan van Oort
Uitleg bij de hopvelden
Bourgondisch Diner bij De Schaapskooi