Boostervaccinatie voor bewoners en personeel BrabantZorg

MEIERIJSTAD - Bewoners, medewerkers en vaste vrijwilligers van BrabantZorg kunnen vanaf zaterdag een boostervaccinatie krijgen.

Miriam Haagh, voorzitter Raad van Bestuur BrabantZorg: “We zijn heel blij dat we bewoners, medewerkers en vaste vrijwilligers de boostervaccinatie zo snel kunnen aanbieden. Hoe meer mensen beschermd zijn tegen het coronavirus, hoe kleiner de kans is op besmetting, ziek worden of overlijden. Dankzij deze boostervaccinatie is de kans groter dat we onze deuren open kunnen houden voor bezoekers én door kunnen gaan met activiteiten voor bewoners”.

In één keer

Bewoners ontvangen de vaccinatie op de locatie waar ze wonen. Waar de eerste en tweede vaccinatie van bewoners in meerdere rondes moest gebeuren, worden in deze derde ronde alle bewoners in één keer gevaccineerd. Het gaat hier dus om bewoners die onder behandeling zijn van de specialist ouderengeneeskunde, bewoners onder behandeling van de huisarts én cliënten die tijdens deze vaccinatieronde tijdelijk verblijven bij BrabantZorg.

Miriam Haagh: “Het is een behoorlijke logistieke operatie die we in korte tijd op touw moeten zetten én uitvoeren. Ook nu weer is er veel flexibiliteit van medewerkers en zetten we er samen de schouders onder. We zijn heel blij met de hulp die we van huisartsen en apotheken krijgen”. Medewerkers en vaste vrijwilligers met cliëntcontact kunnen sinds donderdag een afspraak maken voor vaccinatie tussen 27 november en 12 december op één van drie GGD locaties in Oss/Berghem, Uden en Veghel.

Veel samenwerking

Om deze vaccinatieronde op zo’n korte termijn voor elkaar te krijgen, heeft BrabantZorg op veel vlakken samengewerkt met externe partijen. “Met de GGD Hart voor Brabant hebben we afgesproken dat zij tussen 27 november en 12 december op drie locaties onze medewerkers gaan vaccineren. Huisartsen monitoren de acute bijwerken van hun cliënten die wonen bij BrabantZorg en apotheken helpen ons met de verspreiding van de vaccins én het optrekken van de spuitjes. Er ontstaan samenwerkingsverbanden die we voor corona nog niet zo hadden”, aldus Miriam Haagh.

Vaccinatielocatie in Veghel