Boomfeestdag 2021 (video)

MEIERIJSTAD - woensdag 10 november konden basisschool leerlingen weer meedoen met de Nationale Boomfeestdag. Elk jaar worden leerlingen van groep 8 uitgenodigd om mee te doen. Samen met IVN Veghel en Sint-Oedenrode, werkgroep ‘t Hurkske en NMC Schijndel zorgde de gemeente voor een geschikte lokatie.

Bomen maken Gezond
De kinderen konden niet alleen bomen planten maar leerden ook verschillende dingen over bomen en bossen. Het thema van 2021: “Bomen maken Gezond”. In een groene omgeving bewegen kinderen meer, ontwikkelen ze betere motorische vaardigheden en laten ze meer divers en creatief spel zien. In vergelijking met een 'rode' (stenige) omgeving zorgt het voor minder stress en een hoger psychologisch welbevinden van kinderen. Daarnaast concentreren ze zich beter en voelen ze zich energieker. Kortom, redenen te over om de omgeving van kinderen te vergroenen!

Klimaat
Wethouder Harry van Rooijen: “Vorig jaar kon de Boomfeestdag vanwege corona helaas niet doorgaan, maar gelukkig kunnen we deze leuke en belangrijke traditie dit jaar weer voortzetten sámen met de kinderen. Elke boom, struik of bosplantsoen die een kind dit jaar kan planten op de Boomfeestdag is weer een bijdrage aan het Klimaatakkoord en aan onze gemeentelijke klimaatdoelen; én zorgt voor een gezonde en fijne leef- en speelomgeving.”

Verschillende soorten
Op de diverse locaties worden in totaal 2200 bomen, struiken en bosplantsoen geplant. Enkele soorten die geplant worden zijn Populieren, Linde, Beuk, Vlier, Hazelaar, Gelderse roos, Kardinaalsmuts, Krent, Vuilboom, Sleedoorn en Veldesdoorn.