Boete en voorwaardelijke rijontzegging voor dodelijk ongeval Schijndel

SCHIJNDEL – Een geldboete van 500 euro en één jaar voorwaardelijke rijontzegging: dat legde de rechter op aan een 46-jarige man uit Schijndel. Op 3 juni 2020 was deze automobilist betrokken bij het dodelijk ongeval, waarbij Schijndelnaar Jan Deelen (20) om het leven kwam.

De automobilist reed met zijn bestelbus op de Rooiseweg. Hij zag Jan Deelen over het hoofd, die met zijn bromfiets de kruising Landingsweg met de Buntweg overstak. Het slachtoffer overleed een dag later aan zijn verwondingen.

Geen misdrijf

De 46-jarige automobilist reed aantoonbaar te hard. Uit bewijs blijkt dat hij op minstens 115 kilometer per uur reed waar maximaal 80 kilometer is toegestaan. Maar de rechtbank acht niet bewezen dat de chauffeur kort voor en op de plek van de botsing nog te hard reed. Daarom is de automobilist vrijgesproken van een verkeersmisdrijf. Wel vond de rechtbank dat de man schuldig is aan een verkeersovertreding.

Impact

Het overlijden van Jan Deelen had grote impact in Schijndel. Zo’n 150 vrienden en kennissen kwam bijeen op de plaats van het ongeval en ook bij de rouwstoet brachten veel mensen een laatste groet.

KIJK OOK: Vrienden en bekenden brengen laatste groet aan overleden Jan Deelen