Boerenkool, Parels, dronebeelden Eerde en Molenheide

Deze week volle bak bij Omroep Meierij TV

MEIERIJSTAD – Deze week is het volle bak bij Omroep Meierij TV. We beginnen met een nieuwe serie kookprogramma’s Hèndig Koke mi veul streek. Deze week is de laatste aflevering van Parels van Sint-Oedenrode, we vliegen boven Boerdonk en er is na lange tijd weer een nieuwe aflevering van Mee in de Raad.

Hèndig Koke mi veul streek

Hèndig Koke mi veul streek ontstond in 2019 als een zomerserie. Jeanne Wouters en Theo van der Hagen gingen op zoek naar recepten die gemaakt kunnen worden van streekprodukten. Dat was zo’n succes dat ze besloten er een vervolg op te maken. Dit keer geen zomerserie maar een herfstserie met producten van dit seizoen.

En waar kun je dan in Nederland beter mee beginnen dan met boerenkool. Het wordt niet zomaar een recept van boerenkoolstamp maar het wordt boerenkool met risotto. Jolanda Eijkemans van streekproduktenwinkel ’t Dommeldal en kok Bram van den Bersselaar tekenen voor een smakelijke maaltijd.

Parels van Sint-Oedenrode

Maandag begint alweer de zesde en laatste aflevering van Parels van Sint-Oedenrode. Pauline Verstraten en cameraman Emile Kalmann nemen u op hun laatste ronde mee naar de Knoptoren en het Heemhuis.

Dronebeelden van Eerde

In de serie dronebeelden die Tom Hellings voor Omroep Meierij maakte, vliegen we deze week boven Eerde Tom heeft voor Omroep Meierij alle dertien kenen van Meierijstad vanuit het zwerk in beeld gebracht. Dertien korte filmpjes die de dorpen van onze gemeente vanuit een ander perspectief tonen. Elke week na onze nieuwsuitzending zo’n filmpje uitzenden.

Mee in de Raad over Molenheide

Tot slot is er deze week een nieuwe aflevering van de serie Mee in de Raad. Dat is een serie die door Omroep Meierij wordt gemaakt in opdracht van de gemeente Meierijstad. Tien keer per jaar wordt een onderwerp belicht dat in de gemeenteraad is behandeld. Dit keer gaat het over de plannen van de gemeente om het gebied Molenheide in Schijndel om te bouwen tot een gebied waar recreatie, cultuur en natuur samen moeten komen.

Al deze programma’s beginnen maandag op Omroep Meierij Televisie. Voor wie ze liever online kijkt sluiten we ze bij.