Boerdonk krijgt volleybalarena

Boerdonk – Evenemententerrein ’t Weike in Boerdonk staat op vrijdag 4 en zaterdag 5 september centraal tijdens een groot beach volleybaltoernooi. ‘Boering Beach Ball Blast’ is het nieuwste evenement in de kleinste kern van Meierijstad. Er doen 30 teams mee. Voor wie denkt nog mee te kunnen doen rest alleen nog de reservelijst. Binnen 6 uur was het toernooi dichtgetimmerd.

24 Juni 2020 kondigde premier Mark Rutte een versoepeling van de coronaregels aan. Reden genoeg voor de jeugd in Boerdonk om snel de koppen bij elkaar te steken om te zien of ze samen iets nieuws op stapel konden zetten. 2 Dagen later was een nieuw sportief evenement geboren. ’t Weike tovert men om tot een heus strand. Prachtig strandzand wordt aangebracht op een beschermlaag waardoor 3 prachtige beachvolleybalvelden ontstaan. Strandstoelen ernaast, volleynetten erop, rollende keukens erbij, barretje in de buurt en spelen maar door de 18+ dames- en herenteams. Uiteraard worden de RIVM richtlijnen in acht genomen. Maar buiten sporten is toegestaan.

Gratis toegang
De vergunningaanvraag ligt inmiddels bij de gemeente Meierijstad. Op vrijdag 4 september vindt om 18.00 uur de eerste opslag plaats in de poulewedstrijden. De finalewedstrijden vinden zaterdags vanaf 16.00 uur plaats. Beide dagen sluit men omstreeks 21.00 uur af met een feestavond. Op zaterdag met een speciaal gastoptreden. Heel sportminnend Meierijstad is beide dagen welkom om de teams aan te moedigen of om de 2 feestavonden op het speciale strandterras gezellig mee te vieren.

Evenemententerrein 't Weike in Boerdonk
Fotograaf: Harold Hultermans