Boerdonk beleeft mooi Buffelweekend

BOERDONK – De kleinste kern van Meierijstad stond het afgelopend weekend weer bol van de activiteiten. Want de Buffelrun houdt niet alleen een hindernissenparcours in met 35 obstakels. Het evenement kent van meet af aan ook een kickboxgala waarvan de opbrengst naar Kika gaat. Op de vrijdagavond is nu een muziekavond toegevoegd. Iedereen heeft er plezier in, de organisatie is dik tevreden.

Gastvrijheid uitstralen
Het Boerdonkse evenement groeit niet alleen qua deelnemers- en bezoekersaantallen. Het groeit ook in professionaliteit. Menige organisatie kan een voorbeeld nemen aan het evenementenformat en de inzet van de mensen in Boerdonk. 350 Vrijwilligers die louter gastvrijheid uitstralen. “Ons dorp krijgt in zo’n weekend bezoek van 25.000 mensen. Iedereen lacht, iedereen is blij, iedereen relaxed, wat wil je nog meer”, zegt een tevreden Antoon Donkers van de organisatie.

80.000 Euro voor Kika
De muziekavond op de vrijdag voor jong en daarna oud liep naadloos in elkaar over. Het kickboxgala op de zaterdagavond overtrof met 2000 bezoekers alle verwachtingen en leverde voor het goede doel Kika ook nog eens 80.000 euro op. En zowel de familyrun op zaterdagmiddag als de run op zondag waren op beide dagen met 3000 deelnemers helemaal uitverkocht. Hen wachtte een parcours met het betere klim- en klauterwerk over hindernissen die binnen en buiten het dorp waren opgesteld. Met een hoge waterglijbaan als eindpunt. Voor de een wat moeilijker dan voor de ander. Maar met een dik verdiende medaille om de hals en de armen omhoog sta je dan toch in een hoerastemming op de strobalen, om de prestatie te laten vereeuwigen.

Eerst nog genieten
Waar het met de Buffelrun naartoe moet? Daar denkt Antoon Donkers op de zondagmiddag nog niet over na. Hij zegt: “Eerst maar eens van dit weekend genieten en dan zien we wel wat we volgend jaar doen”.