Boeken, boeken en nog eens boeken

Zondag 6 december in de 55Plusshow op Omroep Meierij Radio

MEIERIJSTAD – Dan sla ik mijn armen om haar heen – verhalen van een clown in de zorg. In dit onlangs verschenen boek staan 75 verhalen die een inkijkje geven in het leven van Clown Doeke, het alter ego van Annet Bouwmans uit Schijndel. Geschminkt en getooid brengt ze mensen met een vorm van dementie of kinderen en volwassenen met een verstandelijk en/of meervoudige beperking geluksmomenten, rust en verwondering. Aanstaande zondag bladeren we met haar door de verhalen in de 55 Plusshow.

Hoe goaget mi oew?
Onze collega Ellis Rijkers zorgt voor nog meer mooie, ontroerende en interessante verhalen in onze radio-uitzending. Tien weken lang tufte ze in coronatijd met haar scooter en fotocamera door Meierijstad. Met telkens dezelfde vraag: ‘Hoe goaget mi oew?’. Hubertine van den Biggelaar tekende vervolgens hun verhalen op. Ze werden al met foto en al gepubliceerd op de website van Omroep Meierij. En nu zijn ze ook in boekvorm verschenen. Ellis vertelt tussen 11.00 en 13.00 uur waar je zo’n boek kunt kopen.

Muziek, muziek en nog eens muziek
En er is nog meer verhalend werk in onze show. Louis van Londen leest het Gedicht van de Week en onze vaste columnist Antoon Buiting neemt je mee in een nieuw Meierijs Verhaal. Maar we hebben ook veel muziek. Met de Top 3 uit Vervlogen Tijden gaan we 55 jaar terug in de tijd. The Rolling Stones, The Fortunes en The Beatles voerden op 6 december 1965 de hitlijst aan.

Jouw verzoeknummer?
Wat is trouwens jouw favoriete liedje? Of dat van je pa, of je oma? Laat het ons weten, we draaien ‘m graag voor je. Plaatjes kun je aanvragen via App de DJ in de Omroep Meierij-app. Of bel gewoon even naar 073 – 544 14 72. Je bent er zondag dus bij? Gezellig! Wil je trouwens meer weten over de 55 Plusshow? Kijk dan op onze website.

Clown Doeke