Boek over Rooise oprichters Nutricia is klaar

SINT-OEDENRODE – Met de presentatie van het boek “Tussen Markt en Schoolwiel” over de familie Van der Hagen uit Rooi is dinsdag een omvangrijk project afgesloten.

Het boek gaat in feite over de industriële activiteiten aan de Markt in het Rooise centrum. Die geschiedenis loopt parallel met het intrigerende relaas over de familie van der Hagen.

Wereldspeler

De familie was oprichter van het bekende bedrijf Nutricia dat later groot werd in Zoetermeer en inmiddels onderdeel is van Danone. Nu is het een wereldspeler op het terrein van voedingsmiddelen.

Het boek beschrijft de opkomst en teloorgang van deze familie. Het staat vol bijzondere gebeurtenissen en anekdotes en zelfs intriges.
De schrijvers Martien van Gastel en Jan van Zutphen zijn diep de geschiedenis ingedoken en hebben daarbij gebruik gemaakt van documenten die door fotograaf en vormgever Leo van Lieshout van de brandstapel zijn gered.

Aan de totstandkoming van het boek hebben leden van de Werkgroep geschiedenis van de Heemkundige Kring De Oude Vrijheid een bijdrage geleverd. Het boek is in eigen beheer uitgegeven.

Het rijk geïllustreerde boek met tal van foto’s en documenten ligt vanaf volgende week in de Rooise boekwinkels.

Martien van Gastel