Bloemetjesactie Welzijn de Meierij (VIDEO)

'Zeg het met bloemen'

SCHIJNDEL - Zeg het met bloemen, dat is het idee van Welzijn De Meierij om inwoners van Meierijstad in deze tijd met z’n beperkingen een hart onder de riem te steken. De actie is een alternatief voor de activiteiten die nu vanwege corona niet door kunnen gaan.

Niet alleen een bloemetje
Bij het bezorgen van het bloemetje is er meteen de gelegenheid om te vragen hoe het gaat. Dianne van Erp en Caroline Geenen van Welzijn de Meierij belden vandaag in de Wilhelminastraat deur aan deur aan om een bloemetje te bezorgen. Caroline Geenen: “Wij gaan een willekeurige straat in om een bloemetje te bezorgen. Daarbij ontmoeten we, ook voor ons nieuwe mensen. We maken een praatje waarbij we vragen hoe het gaat. Of er misschien hulp nodig is zoals boodschappen doen. Er zijn ook mensen die het fijn vinden om even hun ei kwijt te kunnen. Even vertellen hoe het gaat.”

Blij dat er iemand aan je denkt
De reacties over de actie zijn positief. Wim van der Aa kreeg ook een bloemetje: “Ja, ik vind het wel positief om de mensen op deze manier een hart onder de riem te steken. Iedereen wordt wel blij van een bloemetje. In deze tijd krijg je weinig bezoek en dan is het fijn als er iemand is die aan je denkt.”
Ook Bert en Rita van Bilsen waarderen de actie van Welzijn de Meierij: “Heel belangrijk deze actie. Dan zien de mensen dat er aandacht aan hun wordt besteed.”

'Zeg het met bloemen'
Fotograaf: Jan van Oort