Bloemenverkoop buiten mag doorgaan ondanks lockdown

MEIERIJSTAD – Het dringende verzoek van de branchevereniging van bloemisten heeft gehoor gevonden in Den Haag. Tot en met kerst mogen zijn hun hartversterkende en vrolijk makende producten buiten de winkels verkopen. Ook bloemist Cor van Schie uit Veghel heeft sinds enkele dagen een heuse outdoorvestiging.

Het is wel even wat heen en weer geloop voor het personeel om de buitenwinkel voor elkaar te krijgen, maar op deze manier kan de verkoop toch doorgaan. Er is een buitenkassa en een mobiel pinapparaat.

Nog lang niet alle klanten zijn op de hoogte van deze verruimde mogelijkheid tot het kopen van bloemstukken en planten. Het is de vraag of na kerst de buitenverkoop door mag gaan. Hierover wordt later een beslissing genomen. Overigens bestaat er altijd de mogelijkheid tot online bestellen en bezorgen.

Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW) - lobby

De VBW-lobby van de afgelopen dagen boekte laat in de middag op 14 december succes. Op Rijksoverheid.nl staat nu specifiek vermeld dat winkels in bloemenverkoop en kerstbomen een buitenpresentatie mogen realiseren.

Volgens het VBW kun je op basis van deze info er van uitgaan dat bloemisten buiten hun winkel een verkoop/afrekenpunt mogen inrichten en de verkoop kunnen doorzetten.