Bloementuin, kerkorgel en buffelrun in de 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – Niet iedereen heeft zoveel verstand van bloemen, planten en tuinen als Rozannie en Ad Peerenboom. De flora zit als het ware in de genen van het echtpaar gebeiteld, dat jaren lang professioneel bloemen en planten kweekte. Nu ze met pensioen zijn tuinieren ze met veel passie dagelijks in Rozannie’s Hof achter hun woning aan de Goordonksedijk 10 in Mariaheide. Zondag 22 augustus is de kleurrijke hof één van de vijf deelnemers aan de Open Tuinendag van Groei en Bloei Meierijstad. De 55 Plusshow nam deze week al een kijkje en sprak met Rozannie. Het interview is zondag te horen in de 55 Plusshow dat we van 11.00 tot 13.00 uur via OSR920 Omroep Meierij uitzenden.

 

Bijzonder orgel

In dit senioren radioprogramma komt ook Ton Lunenburg aan het woord. De secretaris van stichting Smitsorgel vertelt over het markante muziekinstrument in de Martinuskerk in Sint-Oedenrode. Vorige week sprak organist Willem Hörmann na zijn concert in onze uitzending al over de subtiele klanken van dit bijzondere kerkorgel. Ton Lunenburg zal ons ongetwijfeld attenderen op de overige muzikale uitvoeringen die nog in het kader van de zomerconcerten plaatsvinden.

 
 
Sportief Boerdonk
In het weekend van 3, 4 en 5 september worden in Boerdonk tal van sportieve activiteiten georganiseerd. Zoals de Buffelrun waarbij oud en jong zich op zaterdag en zondag via allerlei obstakels door de modder wroeten. Zaterdagavond staat in het teken van de derde editie van de Fight Cancernight. Ondernemers komen tegen elkaar uit in de boksring om een potje te kickboxen. Niet om elkaar beurs te slaan. Het gala heeft als doel om de geldbeurs van KIKA en KWF kankerbestrijding zo goed mogelijk te vullen. Antoon Donkers zit al jaren met dorpsgenoten in de organisatie en probeert in onze uitzending de luisteraars warm te maken om zaterdag of zondag naar Boerdonk te komen. In elk geval overdag naar de Buffelrun, want rondom de kickboxring is zaterdagavond geen plaats meer.
 
 
Boekennieuws van Sonja
Ook onze vaste medewerkers Antoon Buiting, Sonja van den Heuvel en een lid van Schrijverscollectief Meierij ontbreken niet in onze show. Sonja met boekennieuws terwijl Antoon in zijn Meierijs verhaal teruggaat naar zijn lagere schooltijd. Muziek? Natuurlijk, als vanouds nummers uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Daar zijn wij ‘greatest lovers’ van.