Blibliotheek Veghel start met gratis DigiD-cursussen

VEGHEL - In Bibliotheek Veghel start binnenkort een nieuwe reeks van de cursus ‘DigiD- wat kan ik ermee?’ Tijdens deze cursus leren cursisten werken met websites van de overheid. Ook leert men hoe ze DigiD kunnen gebruiken.

Communicatie vanuit overheidsinstanties gaat steeds vaker digitaal. Voor sommige mensen is dit handig, maar niet iedereen kan even makkelijk hiermee uit de voeten. Daarnaast zijn de manieren om in te loggen bij DigiD gaandeweg veranderd. Eerst kon men nog inloggen met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord. Vaak kan dat niet meer en komt er ook sms-controle of de DigiD-app aan te pas. Ook kunnen mensen met een nieuw identiteitsdocument tegenwoordig hiermee inloggen. Deze veranderingen zijn voor sommigen lastig om aan te wennen.

Daarom organiseert bibliotheek Veghel deze cursus. Cursisten leren onder andere hoe ze de DigiD-app moeten gebruiken, waardoor ze makkelijker en sneller op de websites van overheidsinstanties kunnen inloggen. De cursus bestaat uit vier contactmomenten: 11, 18 en 25 juli en 1 augustus. Ieder contactmoment begint om 15:00 uur en duurt ongeveer 2 uur. De cursus wordt gratis aangeboden en er is plek voor maximaal 8 personen. Om aan de cursus deel te kunnen nemen, wordt verwacht dat er een basiskennis over het gebruik van internet is. Voor vragen over de inhoud van de cursus of aanmelden kan men contact opnemen met Eva van Vugt van Bibliotheek Veghel via 06 – 579 116 29. Aanmelden bij de balie in de Bibliotheek kan ook.