Blauw/Geel’38 wint eerste wedstrijd van play-off halve finale

VEGHEL – Blauw/Geel’38 heeft het eerste bedrijf van de halve finale van de play-offs gewonnen. De Veghelse ploeg won met 4-3 van SC Genemuiden, en staat met één been in de finale. Zaterdag in Genemuiden wordt de tweede wedstrijd gespeeld, en dan wordt duidelijk welke ploegen er de play-off finale gaan spelen om een felbegeerde plek in de Tweede Divisie.

In de eerste helft kwam SC Genemuiden op voorsprong. Daarna kantelde de wedstrijd enorm. Het Haags kwartiertje kennen we allemaal, maar Blauw/Geel’38 heeft in deze wedstrijd het Veghels kwartiertje in het leven geroepen; binnen tien minuten zette de Veghelse ploeg namelijk de achterstand om naar een 4-1 voorsprong. In de tweede helft kwam Genemuiden vervolgens terug en maakte de achterstand een stuk kleiner; de wedstrijd eindigde in 4-3.

De andere halve finale van de play-offs werd in het Friese Harkema gespeeld. Daar namen de Harkemase Boys het op tegen het Zuid-Hollandse Excelsior Maassluis. Die wedstrijd eindigde in 1-1. Aankomende zaterdag zal onder de rook van Rotterdam dus duidelijk worden wie de mogelijke tegenstander wordt van Blauw/Geel’38, maar dan moet er eerst nog van Genemuiden worden gewonnen.

SC Genemuiden – Blauw/Geel’38 wordt op zaterdag 8 juni gespeeld en begint om 14:30 uur.