Blauwe Kei vindt Corona aanpak ‘niet uit te leggen’

VEGHEL - Directeur Harry Vermeulen van theater De Blauwe Kei in Veghel vindt het ‘onbegrijpelijk en niet uit te leggen’ dat burgemeester Mikkers van Den Bosch als voorzitter van de Veiligheidsregio Noordoost Brabant geen uitzondering wil maken voor theaterbezoek in de grotere culturele instellingen in deze regio.


Op basis van de landelijke richtlijnen mogen er maximaal maar 30 bezoekers naar een theater, maar het kabinet heeft daarbij wel aangegeven dat de veiligheidsregio’s bevoegd zijn om een uitzondering te maken. “In Amsterdam waar alles toch diep rood kleurt heeft de burgemeester wel 15 grotere zalen zo’n uitzonderingspositie gegeven en dichterbij gebeurt dat ook in de andere 3 regio’s in Brabant. De burgemeesters van Tilburg en Eindhoven doen dat wel en alleen de burgemeester van Den Bosch doet dat niet", aldus een duidelijk geëmotioneerde directeur Vermeulen.


De voorstellingen die vrijdag 2 oktober gepland staan in de Blauwe Kei kunnen overigens wel doorgaan en alle bezitters van kaartjes zijn daarover geïnformeerd. De Blauwe Kei verwacht vrijdag in de loop van de dag definitief te kunnen melden wat er de komende drie weken nog wel en niet kan doorgaan in De Blauwe Kei.


Ook de andere culturele partijen op de Noordkade worden zwaar geraakt door de nieuwe maatregelen. Alle geplande optredens in cultuurcafe De Afzakkerij, de luisterconcerten in de Apotheek en het concert van The Pact bij The Groove Factory zijn geannuleerd. En in de service-bioscoop mogen er maximaal 30 bezoekers per film toegelaten worden.
“Ook bij ons heerst onbegrip en telerstelling over de ‘willekeur’ die nu plaatsvindt”, aldus woordvoerder Jack Monde.

Harry Vermeulen - Directeur De Blauwe Kei