Blauwe Kei: meer bezoekers maar toch verliesgevend

De Blauwe Kei heeft, zoals al was verwacht, in 2019 een verlies geleden van 63.000 euro. Toch is directeur Harry Vermeulen tevreden over het eerste jaar na de verhuizing.

"Ër was ook door de gemeente al voorzien dat we op de Noordkade een hogere bijdrage van de gemeente nodig hebben, en vanaf 2021 is daarom de subsidie voor ons met een ton verhoogd. Maar dat gaat dus pas volgend jaar in, terwijl we nu al in die situatie zitten”, aldus Vermeulen.

Omdat de Blauwe Kei op de Noordkade geen eigenaar van de zaal is en geen inkomsten krijgt uit de bowlingbaan en catering is het volgens Vermeulen logisch dat er een ander verdienmodel is.

Dat de Blauwe Kei in 2019 met 76.000 bezoekers in feite een topjaar heeft beleefd stemt hem heel tevrede. Ondanks de corona-crisis kijkt de Blauwe Kei met veel vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen. ‘We hebben niet alleen een prachtig programma weten re realiseren, maar we gaan ook op een aantal avonden twee voorstellingen geven. We hebben er heel veel zin in," zo meldt de directeur van de Blauwe Kei.