Blauw Geel '38/JUMBO stapje dichterbij promotie na winst op Kozakken Boys

VEGHEL - Blauw Geel '38/JUMBO heeft een kleine stap gezet in de strijd om promotie naar de tweede divisie. Op het Prins Willem Alexander Sportpark won de ploeg van trainer Verbunt met 2-1 van Kozakken Boys.

Het seizoen kan al niet kapot voor de Veghelse ploeg. Het eindigde dit seizoen op de derde plek in de derde divisie, de beste positie ooit voor de club. Met de winst van de 3e periodetitel, krijgt het team ook nog een kans om via de playoffs te promoveren naar het hoogste amateurniveau. De eerste horde zou Kozakken Boys zijn, de nummer 17 van de tweede divisie.

Kozakken Boys kreeg de beste kansen in het begin van de wedstrijd. Kansen van Rick Wouters, Kevin Rook en Coen Maertzdorf werden vakkundig gepakt door Jordy Zielschot. Na het eerste kwartier gooide Blauw Geel de schroom van zich af. Dit resulteerde al snel in een fout van de verdediging van Kozakken Boys, maar Koen van der Zanden wist een matige terugspeelbal net niet af te straffen. Het eerste echte gevaar kwam een paar minuten later, toen Ben van den Nieuwenhof de diepte in ging met de bal. Hij schoot echter over. Nadat Mitchel van Rosmalen een prachtige bal van Wouter op den Camp niet wist af te ronden, zette Mario Bilate de Werkendamse ploeg bijna op 0-1. Vlak voor rust werd dan toch de brilstand weggewerkt. Raily Ignacio was trefzeker en zette Kozakken Boys terecht op 0-1.

Blauw Geel wist dat er iets moest gebeuren en begon fel aan de tweede helft. Een schotje van Van den Nieuwenhof ging naast. Lars Loermans wist vervolgens de keeper van Kozakken Boys het nakijken te geven, maar de bal vond het net niet. Snel daarna viel de 1-1 wel: Een voorzet van Van den Nieuwenhof, wordt binnen gegleden door Van der Zanden. Blauw Geel bleef doordrukken en precies tien minuten later was het wederom raak: de verdediging van de uitploeg gaat opnieuw in de fout met een terugspeelbal en Van den Nieuwenhof pikt de bal alert op, waarna hij beheerst afrondt. De meegereisde Q-side van Kozakken Boys kon de achterstand niet waarderen en gooide allerlei voorwerpen op het veld.
Kozakken Boys leek aangeslagen en Blauw Geel deed er alles aan om met een nog betere uitgangspositie de return in te gaan. Kansen voor Van Rosmalen en Van Dijk werden gestopt door Bryan Janssen. Dave de Meij en Hadi Barglan werden nog ingebracht in de hoop definitief door te drukken, maar doelpunten vielen er niet meer.

Blauw Geel '38/JUMBO wint de heenwedstrijd tegen Kozakken Boys met 2-1, waardoor het met een uitstekende uitgangpositie richting Werkendam kan voor de return. Deze vindt plaats op zaterdag 1 juni om 15:00 uur op Sportpark de Zwaaier. Mocht de Veghelse ploeg een afdoende resultaat neerzetten in de return, speelt het de finale tegen TEC of Genemuiden.