Blauw Geel ’38/JUMBO op jacht naar promotie na winst periodetitel (Video)

VEGHEL – Voetbalvereniging Blauw Geel ’38 staat aan het begin van een spannende periode. Het vaandelteam heeft de derde periode in de derde divisie B gewonnen, waardoor het zeker is van nacompetitie om promotie naar de tweede divisie, het hoogste amateurniveau in Nederland.

Het team heeft daarnaast nog een kleine kans om kampioen te worden. Daarvoor moet de ploeg zelf winnen, en moeten de resultaten elders meezitten. De spelers en trainersstaf van de Veghelse ploeg maken zich geen illusies en dichten zichzelf een kleine kans toe op het kampioenschap: “Het halen van de periodetitel was ons doel. Dat we nog mogen strijden om het kampioenschap is een leuke bonus”, vertelt doelpuntenmaker Koen van der Zanden.

Het seizoen is voor de mannen in principe al geslaagd. Trainer Maurice Verbunt en aanvoerder Migiel Zeller zijn dan ook te spreken over de prestaties van het team: “We hebben een aantal mooie records weten te verbreken dit seizoen, daar mogen we zeker trots op zijn”, aldus Zeller. “Als je zo’n seizoen draait, kan je alleen maar trots zijn op je ploeg”, vult Verbunt aan.

Blauw Geel ‘38/JUMBO speelt zaterdag 25 mei om 18:00 uur de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen tegen TOGB in Berkel en Rodenrijs. Mocht de Veghelse ploeg winnen, koploper Barendrecht verliezen en nummer twee SteDoCo ook punten verspelen, dan zou Blauw Geel het kampioenschap binnen hebben. Mocht dat niet gebeuren, speelt het later een reeks wedstrijden voor promotie naar de tweede divisie.