Binnenzwembad Veghel zeker 4 maanden dicht

VEGHEL - Het binnenzwembad De Beemd in Veghel gaat 31 december 2022 dicht en het nieuwe in aaboouw zijnde zwembad, gaat op zijn vroegst op 01 mei 2023 open. Dat betekent dat er zeker in de eerste 4 maanden van 2023 geen mogelijkheden in Veghel zijn om gebruik te maken van het binnenzwembad.

Dat blijkt uit een brief die burgemeester en wethouders hebben gestuurd aan de gemeenteraad. Volgens een woordvoerder van de gemeente wordt met verenigingen gekeken of ze eventueel gebruik kunnen maken van de zwembaden in Sint-Oedenrode en Schijndel. En ook wordt gekeken of (een gedeelte van) de zwemlessen daar kunnen plaatsvinden.

Overlast
De gemeente meldt dat de exploitatie-overeenkomst met Laco, die aanvankelijk tot september 2023 verlengd zou worden, nu per 31 december 2022 al is opgezegd. Dat is gebeurd om al tijdens de bouw van het nieuwe zwembad, dat volop bezig is inmiddels, te kunnen beginnen met de sloop van het oude pand. En dat is dan weer nodig om de overlast van sloop- en bouwwerkzaamheden voor de omwonenden zoveel mogelijk te beperken.
Maar voor de sportverenigingen en bijvoorbeeld de reddingsbrigade is de vervroegde sluiting van het binnenzwembad in Veghel natuurlijk een fiks probleem.

Buiten zwembad
En wat het vervroegd opzeggen van de overeenkomst betekent voor het openlucht zwembad op het Prins Willem Alexandersportpark is nog volstrekt onduidelijk. Want ook de exploitatie van dit openlucht bad valt onder dezelfde exploitatie-overeenkomst met Laco.
De gemeente zegt met Laco en met de initiatiefgroep die zich al langer sterk maakt voor behoud van het openlucht zwembad in Veghel, in gesprek te zijn om te kijken wat er mogelijk is.

Sporthal
En met turnvereniging Educa is de gemeente eveneens in overleg over de toekomst. want deze turnvereniging maakt nu (nog) gebruik van Sporthal De Beemd, maar zal daar dus na 1 januari niet meer terecht kunnen vanwege de sloop.
"We zijn met turnvereniging Educa in gesprek over een passende alternatieve accommodatie", zo schrijft het college aan de raad.