Bijzondere prestatie Joey van Doorn tijdens EK Petanque

SCHIJNDEL/MARTIGNY – Joey van Doorn heeft een unieke prestatie geleverd tijdens het EK Petanque. De Schijndelse Petanquespeler wist op het EK in het Zwitserse Martigny bij twee disciplines de finale te halen. Helaas kon hij zijn goede spel niet omzetten tot het winnen van een Europese titel, maar met twee zilveren plakken mag hij tevreden huiswaarts keren.
De Nederlandse delegatie met Joey van Doorn (3e van rechts)

Van Doorn behaalde allereerst de finale van de Doublet Heren. Hij trad samen met doubletpartner Kees Koogje aan tegen de gedoodverfde favoriet Frankrijk. Eerder is het toernooi wisten de mannen Monaco – een ander topland – nog te verslaan. Ook tegen Frankrijk begon het doublet uitstekend en werd het eerste punt binnengehaald. Daarna liet Frankrijk zien waarom het de favoriet was. Het liet de Nederlandse heren in het restant kansloos. Van Doorn en Koogje verloren met 13-1, maar wisten wel het zilver te pakken.

De Schijndelaar wist – samen met Josefien Koogje – ook de finale van het Mixed Doublet te bereiken. In de halve finale klopte het Duitsland met 13-12. De tegenstander in de finale was het Belgische doublet. In een partij op hoog niveau kwamen Van Doorn en Koogje met 10-5 voor. Vervolgens kreeg het de kans om de wedstrijd te beslissen. Hiervoor moest de ‘but’ uit te schieten. Dat lukte niet en België kwam terug tot 10-9. Tot overmaat van ramp ging het daarna voor het Nederlandse doublet helemaal mis. België wist in een klap vier punten te pakken, waardoor het met 13-10 de wedstrijd won. Een gemiste kans voor Van Doorn en Koogje, maar ook hier was het behalen van de tweede plaats een uitstekende prestatie. Met twee keer zilver mag van Doorn het EK geslaagd noemen.