Bijzondere ‘onzichtbare’ tentoonstelling in Blauwe Kei

VEGHEL – Veghel heeft er sinds zaterdagmiddag een hele bijzondere tentoonstelling bij. Niet alleen omdat het 50 bijzondere schilderijen van cabaret-artiesten zijn, maar ook omdat de tentoonstelling in De Blauwe Kei ‘backstage’ hangt en dus niet te zien is voor het publiek.

Het gaat om de Koningstheater collectie, maar het Koningstheater in Den Bosch bestaat niet meer en de schilderijen stonden in een schuur opgeslagen. Daar is nu dus verandering in gekomen en als artiesten in theater De Blauwe Kei optreden, voelen ze zich gelijk welkom als ze via de artiesteningang backstage hun illustere voorgangers zien.

Youp van ’t Hek, die zaterdag zijn afscheidsvoorstelling ‘De laatste ronde’ speelde in Veghel, opende de tentoonstelling. En de echte cabaret-liefhebbers, die deze tentoonstelling toch graag een keer kunnen zien, kunnen dat aanvragen bij De Blauwe Kei. Of in januari, tijdens het theaterweekend, want dan gaat Blauwe Kei Harry Vermeulen met iedereen die dat wil ‘backstage’ , dus ook bij de tentoonstelling.