Bijzondere blaasinstrumenten in Uurtje Klassiek

Omroep Meierij begint met nieuwe serie klassieke concerten

MEIERIJSTAD - Omroep Meierij TV begint zaterdag 31 oktober met een nieuwe serie “Uurtje Klassiek”.

In de achtste aflevering van Uurtje Klassiek staan bijzondere blaasinstrumenten centraal. Van klarinet of dwarsfluit hebben we allemaal wel eens gehoord. Maar van het bestaan van bassethoorn of contrabasfluit zullen niet veel mensen op de hoogte zijn.

Voor deze aflevering van Uurtje Klassiek heeft Monique van de Ven weer een aantal musici bereid gevonden om hun muzikale kwaliteiten ten gehore te brengen. Deze keer uitsluitend muziek op blaasinstrumenten met toelichting van Monique op de uitvoering, de musicus en de componist. En met een verrassend slot ...

Uurtje Klassiek is een huiskamerconcert dat oorspronkelijk was bedoeld voor alle mensen in zorginstellingen en mensen die aan huis gebonden zijn en die door de coronacrisis niet naar concerten kunnen. Door de crisis kunnen musici niet meer naar de mensen toe. Zij nemen nu thuis de muziek op en Omroep Meierij zendt die afleveringen uit.

De achtste aflevering is te zien van 31 oktober tot en met 12 november. De uitzendtijden zijn zaterdag en zondag na RondOM van 15.00 uur, dinsdag na de nieuwsuitzending van 19.00 uur en donderdagmorgen na RondOM van 09.00.

Voor wie liever online kijkt sluiten we de nieuwste aflevering nu alvast bij.

U kunt alle afleveringen ook bekijken op ons YouTubekanaal.