Bijzonder concert van Lotte Verhoeven (video)

VEGHEL – De liedjes die Lotte Verhoeven zondagmiddag tijdens Fabriek Magnifique in de Kloostertuin zong kwamen recht uit haar hart. Ze waren van een bijzonder gehalte. Eigenlijk wist ze niet wat haar te wachten stond. Zou er 60 man publiek op afkomen?? Mis, het waren er enkele honderden.

Kleine Man
Ze hoorden liedjes over de liefde en het leven die Lotte gedurende haar leven had geschreven. Vandaag zong ze die voor het eerst voor een groot publiek. Stil werd het toen Lotte het liedje: Kleine Man inzette. Met als verhaal dat zij en haar partner tijdens de zwangerschap van haar zoontje de diagnose kregen dat hij een afwijking had. Hierdoor kon men niet inschatten wat zijn overlevingskansen waren. “Maar gelukkig is dat goedgekomen en is hij hier nu bij ons”, aldus de Veghelse zangeres. Het nummer dat zij daarover samen schreven hielp hen bij de hoop op een goede afloop.

Smaakt naar meer
Lotte Verhoeven kan terugkijken op een geslaagd concert, samen met haar muzikale groep. Ze spreekt van een bijzonder optreden op een bijzondere plaats. “Ik hoop dat er zo nog vele mogen komen”, zegt ze tot besluit.