Bijna zeven miljoen extra nodig voor onderhoud wegen

MEIERIJSTAD – Driekwart van het wegennet in Meierijstad is in orde. Zeventien procent is matig en acht procent van de wegen is onvoldoende. Om het wegennet optimaal te krijgen en te houden is de komende vier jaar zeven miljoen euro extra nodig bovenop de vijf miljoen die Meierijstad daar al jaarlijks voor heeft gereserveerd.

Dat schrijven burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad. Ze baseren zich op een onderzoek van het bureau Arcadis dat onderzocht hoe de wegen in Meierijstad erbij liggen.

'Goede score'


Met 75 procent goede wegen spreekt Arcadis van “een goede score”. Maar er is ook acht procent van de wegen in Meierijstad dat niet aan het eigen gemeentelijke ambitieniveau voldoet. Volgens Arcadis redt de gemeente het niet om het onderhoud van wegen goed te doen met het geld dat daarvoor beschikbaar is. Daarom adviseert het bureau de komende vier jaar bijna zeven miljoen euro extra uit te trekken, waarvan 2,6 miljoen voor achterstallig onderhoud.

Om de werkzaamheden aan de kant van de gemeente beter te begeleiden stellen burgemeester en wethouders voor extra menskracht aan te nemen.