Bijna één miljoen euro voor flexwoningen Meierijstad

MEIERIJSTAD – De gemeente Meierijstad krijgt van het rijk bijna een miljoen euro om binnen vijf jaar tweehonderd flexwoningen te bouwen. Het ministerie stelde daar voor heel Nederland dertig miljoen euro voor beschikbaar. Elke gemeente kon uit die pot maximaal 1 miljoen krijgen. Meierijstad krijgt 967.322 euro.

Meierijstad wil samen met de woningcorporaties, Area, Woonmeij en eventueel Brabant Wonen, flexwoningen bouwen voor mensen die urgent op zoek zijn naar een woonruimte en die niet kunnen vinden. Denk hierbij aan jongeren, die bij hun ouders wonen of mensen die na een scheiding een woning zoeken. Vaak ontbreekt het hen aan voldoende wachttijd of middelen om op de huidige woningmarkt een geschikte woning te vinden. Het gaat hierbij om flexwoningen met een huur tot maximaal 678,66 euro.

Huizen Schijndel voor kerst verhuurd

De gemeente en corporaties onderzoeken nu waar die flexwoningen in Meierijstad gebouwd kunnen worden. Zodra er een plek gevonden is wordt overleg gevoerd met omwonenden.

Vorig jaar ontving Meierijstad 160duizend euro om 44 flexwoningen te bouwen. Met behulp van deze subsidie realiseerde woningcorporatie Woonmeij 17 flexwoningen aan de Kerkendijk in Schijndel achter ‘t Spectrum. De woningen zijn net opgeleverd en worden nog vóór Kerst verhuurd. Dat er grote behoefte is aan deze woningen bleek uit het feit dat er 327 aanvragen waren voor de zeventien huizen in Schijndel.