Bijna 700 nieuwe woningen in Meierijstad in 2021

MEIERIJSTAD - In de verschillende kernen van Meierijstad zijn vorig jaar 687 nieuwe woningen gebouwd. De ambitie van de gemeenteraad om jaarlijks 600 woningen te bouwen is hiermee gehaald in 2021.

Veel mensen zoeken een woning en ook het soort woning waar mensen behoefte aan hebben verandert. De komende tijd ligt er veel nadruk op het bouwen voor starters en senioren. Zeker ook in de kleine kernen van de gemeente.
Wethouder Rik Compagne (wonen): “Naast de grote opgave in de kernen Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode is het bouwen voor de leefbaarheid van de kleinere kernen in onze gemeente belangrijk. Het college zet daar de komende jaren extra op in op gemeentelijke locaties. Dan kan de gemeente zelf het juiste type woningen bepalen.”

In Boerdonk, Mariaheide en Wijbosch werd vorig jaar niks bijgebouwd. In Boskant kwamen er 24 woningen bij en in Sint Oedenrode 35. Verdeeld over het grote buitengebied van Meierijstad werden 33 woningen gebouwd. Schijndel kreeg 183 nieuwe woningen en Veghel 399.

Woningbouwplannen

Ook de komende jaren wordt met ruim 6700 woningen ruimschoots invulling gegeven aan de woningbehoefte in de gemeente. Deze programmering is de komende jaren aan verandering onderhevig. Nieuwe plannen worden kritisch beoordeeld. Alleen plannen die écht bijdragen aan de doelstellingen van de gemeente worden positief beoordeeld. Bijvoorbeeld omdat ze zorgen voor een compacter kernwinkelgebied, een milieuknelpunt oplossen of een bijzondere doelgroep huisvesten.