Big Challenge 1 Meierij dichtbij streefbedrag Alpe d'HuZes

SINT-OEDENRODE - Big Challenge 1 Meierij doet als team mee aan Alpe d’HuZes. Ze zijn er al enkele jaren voor aan het trainen. Ook voor de fietsers zorgde corona voor oponthoud. Maar donderdag 2 juni gaat door, dat is zeker. De tien fietsers en twee wandelaars, op een na allemaal uit Sint-Oedenrode, doen mee omdat ze geloven dat ze samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker.

De deelnemers aan Alpe d’HuZes proberen zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen om deze ziekte de wereld uit te helpen, gecombineerd met een sportieve prestatie. Maar ook om met elkaar herinneringen te delen en te maken. Ze doen met BIG Challange mee omdat ze allemaal uit de agrarische sector komen of er in werken. En omdat iedereen op één of andere wijze in zijn nabije omgeving te maken heeft of heeft gehad met de ziekte kanker.

Streefbedrag

BIG Challenge 1 Meierij (zie website www.bigchallenge.eu) is een team uit de agrarische sector en aanverwante sectoren, opgestart door Herman Houweling in 2009. In 2010 is hij overleden aan darmkanker. Sindsdien hebben renners al ruim tien miljoen euro ingezameld.
Jan Jansen, Theo Jansen, Dianne van Erp, Tiny van Gastel, Ties van de Ven, Michiel Wennekers, Miranda Wennekers, Bart van Lith (teamleider), Nicole van de Oever, Laura van Raay zijn inmiddels onderweg naar Frankrijk. Hun streefbedrag is 45.000 euro en het lijkt erop dat ze dat gaan halen. Ze zijn er in ieder geval op dit moment heel dichtbij met 43.850 euro.