Bibliotheken willen blind date met woordkunstenaars

Dichters kunnen meedoen aan Week van de Poëzie

MEIERIJSTAD – Terwijl in de hele wereld de woorden van de 22-jarige dichteres Amanda Gorman nog naklinken nodigen de bibliotheken in Meierijstad elke dichter in spe uit voor een blind date.

In haar gele jas veroverde Gorman de harten van miljoenen mensen tijdens de inauguratie van de Amerikaanse president Joe Biden. Niet alleen met haar woorden met haar hele performance.

"Samen"

Die blind date van de bibliotheken gebeurt in de week van de poëzie die wordt gehouden van 28 januari tot en met 3 februari. Het thema van de Poëzieweek is “Samen”.

“Gedichten voeden en inspireren ons en brengen samen. Zeker in deze tijd waarin we worden teruggeworpen op onszelf, zoeken we naar de kracht van samen,” aldus de bibliotheken. Dat poëzie hierbij een krachtig middel kan zijn bewees Amanda Gorman op 20 januari op de trappen van het Capitool.

Wie wil kennismaken met poëzie kan zich inschrijven voor een blind date. Wie z’n gevoelens goed in woorden kan vatten en bereid is die woorden te delen kan meedoen aan een gedichtenwedstrijd.

Woordkunstenaars kunnen een mail sturen naar één van de bibliotheken in Meierijstad. Alle informatie is te vinden op de website van die bibliotheken. De vijf mooiste gedichten worden op een poster gedrukt en ze komen te hangen in de bibliotheken. De uiteindelijke winnaar krijgt een boekenbon.