Bibliotheek Meierijstad helpt mensen met nieuwe DigiD-functie

MEIERIJSTAD – Bibliotheek Meierijstad wil mensen helpen met een nieuwe vorm van inloggen op DigiD. Deze nieuwe manier moet de gegevens van mensen beter beschermen.

Mensen die onlangs een nieuwe ID-kaart op paspoort hebben ontvangen, hebben een brief gekregen met een pincode. Met deze code kunnen ze hun identiteitsdocument koppelen aan de service, waardoor ze makkelijker en veiliger gebruik kunnen maken van DigiD. Het is overigens niet verplicht om van deze inlogmanier gebruik te maken. Inloggen door middel van de DigiD-app, sms-code en/of gebruikersnaam en wachtwoord kan ook nog steeds.

Mensen die wel aan de slag zouden willen met de nieuwe inlogmanier maar niet goed weten hoe ze dat moeten doen, kunnen terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek. De medewerkers daar helpen dan bij het instellen van de nieuwe functie, waardoor mensen zorgeloos hiermee aan de slag kunnen. Het is niet nodig om een afspraak te maken. De openingstijden van de bibliotheek zijn te vinden op www.nobb.nl/ido