Bezwaren TV Kienehoef erkend door KNLTB

SINT-OEDENRODE – De landelijke tennisbond KNLTB gaat geen boete opleggen aan lokale verenigingen die zich als gevolg van de coronacrisis hebben teruggetrokken uit de tenniscompetitie. Dat gebeurde mede op verzoek van tennisvereniging De Kienehoef in Sint-Oedenrode.

Verschillende tennisteams die zich hadden ingeschreven voor een regionale of landelijke competitie waren op z’n zachtst gezegd niet blij van de aanvankelijke boetehandhaving door de landelijke tennisbond. Door corona annuleerden zij hun inschrijving hetgeen hun op een boete van 225 euro kwam te staan. Stevige protesten vanuit onder andere tennisvereniging De Kienehoef zorgden voor een ommekeer in het KNLTB-boetebeleid.

Persvoorlichtster Ellen Julius van de KNLTB zegt in een toelichting dat men van verschillende verenigingen verzoeken heeft ontvangen om de boetes die normaal gelden voor zich terugtrekkende competitieteams te annuleren. “Aanvankelijk stelden we ons op het standpunt dat teams wisten waar ze aan gingen beginnen en dat een boete dus kon worden gehandhaafd. Door de oplopende coronabesmettingen echter hebben we intern en met verenigingen overleg gevoerd. Door de bijzondere situatie hebben we besloten alle terugtrekboetes kwijt te schelden.”

Aanvankelijk handhaven boetes zet kwaad bloed

Na het niet doorgaan van de voorjaarscompetitie konden teams zich aanmelden voor de najaarscompetitie. Corona was op zijn retour en veel tennissers dachten dat het weer veilig genoeg was om te gaan spelen. In juli stak corona weer de kop op en de spelers wilden hun eigen gezondheid en die van anderen niet in de waagschaal stellen. Het terugtrekken uit de competitie levert een boete op, omdat het erg vervelend is als er teams uitvallen. Veel spelers vonden echter dat er door corona een omstandigheid is ontstaan, waarbij een terugtrekboete niet gepast is.