Bewoners Kienehoef kunnen meepraten over wijkcentrum

SINT-OEDENRODE – Bewoners van de wijk Kienehoef kunnen meepraten over de toekomst van het multifunctionele centrum in hun wijk. De werkgroep die zich daar mee bezig houdt heeft voor 13 september een inspraakbijeenkomst uitgeschreven.

De werkgroep wil van de buurtbewoners weten wat zij graag in dat nieuwe centrum willen. De discussie over deze kwestie liep enkele maanden geleden in de gemeenteraad hoog op. De raad dwong het college te onderzoeken of er huizen kunnen worden gebouwd bij de nieuwe multifunctionele accommodatie in de wijk Kienehoef in Sint-Oedenrode.

B&W hadden helemaal geen zin hebben in zo’n onderzoek. De raad wilde het per se omdat met de bouw van huizen geld verdiend kan worden dat gebruikt kan worden voor de bouw van de multifunctionele accommodatie en twee scholen.

Volgens wethouder Coby van der Pas was zo’n onderzoek vragen naar de bekende weg en zij wist het antwoord al. Sociale huurwoningen brengen nooit genoeg geld op om het tekort weg te werken. Bovendien tasten volgens haar huizen het karakter van de groene long aan.

Massief bouwblok
Het idee om die huizen bovenop het gebouw te zetten leidt volgens haar tot hogere kosten, vertraging en tot een massief bouwblok dat de omwonenden mogelijk tot aan de Raad van State zullen aanvechten.


Ondertussen is het onderzoek toch begonnen en worden de resultaten daarvan op 4 november verwacht. Los daarvan kunnen de gebruikers van de multifunctionele accommodatie hun wensen kenbaar maken. De bijeenkomst wordt op 13 september gehouden in de kantine van spothal de Kienehoef.