Bewonder Het meisje met de parel in Veghel

MEIERIJSTAD – Ken je Het meisje met de parel? Niet je buurmeisje of je kleindochter. Maar het schilderij van Vermeer. De echte hangt in Den Haag in het Mauritshuis. En dat is voorlopig nog gesloten. Maar er hangen nu maar liefst 26 hele bijzondere exemplaren in de etalage van een leegstaande winkel aan de Meierijgaarde in Veghel. Je kunt ze nog tot en met 7 april bewonderen. En dat is meer dan de moeite waard. Wie die schilderijen gemaakt hebben? Ze zijn van de hand van 26 cursisten van Phoenix Cultuur. Tijdens de lockdown hebben ze thuis een eigen interpretatie van Vermeers meesterwerk gemaakt. Lonneke de Wit, kunstenares en teken- en schilderdocente bij de culturele instelling, is de initiatiefneemster. Tijdens het inrichten van de etalage-expositie deed ze haar verhaal uit de doeken in onze microfoon. Jij hoort het zondag tussen 11.00 tot 13.00 uur in de 55 Plusshow.

KBO Rooi wordt Senior Rooi
Verenigingsactiviteiten liggen al een jaar stil, maar de noodzakelijke bijeenkomsten gaan gewoon door. Zoals de jaarlijks verplichte Algemene Leden Vergadering van KBO Rooi. Niet met zijn allen in een zaaltje natuurlijk. De 1500 leden konden op papier hun stem uitbrengen over de vier belangrijkste beslispunten. Zo gingen ze akkoord met de naamsverandering in Senior Rooi. En ze kozen een nieuwe voorzitter en penningmeester. Dora Buiting gaat voortaan over de financiën. En in onze show spreken we de kersverse voorzitter: Peter Verbraak.

Belastingadviseurs in de bibliotheek
Het is weer tijd om je belastingaangifte te doen. Vind je het misschien moeilijk om die via de computer in te vullen? Of heb je eigenlijk graag dat er een deskundige meekijkt? Maak dan een afspraak bij het Belastingcafé van de bibliotheek in Veghel. In april en begin mei kun je daar terecht om je aangifte te doen met hulp van een expert. Bibliotheek Veghel organiseert deze gratis spreekuren samen met het sociaal raadsliedenwerk van ONS welzijn. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek is hulp bij je aangifte gewoon gratis. Sonja van den Heuvel legt in onze uitzending uit hoe het werkt.

Schriftelijk stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen
Ben je 70-plusser? Dan heb je waarschijnlijk inmiddels de stempluspas, de stemlijst en informatie over het schriftelijk stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen op de deurmat gevonden. Misschien roept deze nieuwe manier van stemmen nog vragen bij je op. Daarom zetten we in de 55 Plusshow alles wat je erover moet weten nog eens op een rijtje.

Bekende stemmen op zondag
Voor jou als vaste luisteraar zijn het inmiddels bekende stemmen: die van verhalenverteller Antoon Buiting en dichter Ingo Audenaerd. Zij zorgen ook deze keer voor een fijne stemming in onze show. Wij doen daar een schepje bovenop met goede muziek uit de jaren ‘60, ‘70 en ‘80. Wat dacht je van Strawberry Fields Forever van The Beatles? Met die hit stonden ze in 1967 op nummer één in de hitparade. De nummer twee en drie draaien we natuurlijk ook in de Top 3 Uit Vervlogen Tijden. Dus trek je dansschoenen aan of neurie zondag keihard mee tijdens de 55 Plusshow. En wil je een van onze interviews nog eens terugluisteren? Dat kan, supermodern, in onze podcast.