Bevolkingsonderzoek naar borstkanker in Erp en Sint-Oedenrode

ERP/SINT-OEDENRODE - Bevolkingsonderzoek Nederland start binnenkort met een reeks onderzoeksrondes in de gemeente Meierijstad. De komende maand zullen inwoners van Erp en Sint-Oedenrode zichzelf laten onderzoeken.

Rond midden tot eind juli wordt Erp aangedaan. Inwoners van Erp tussen de 50 en 75 jaar die in het postcodegebied 5469 wonen, ontvangen een schriftelijke uitnodiging hiervoor. Begin augustus is Sint-Oedenrode aan de beurt. Mensen die in het postcodegebied 5491 en 5492 wonen, krijgen dan een uitnodiging om zich te laten onderzoeken.

Borstkanker is een van de meest voorkomende kankersoorten in Nederland. Ongeveer een op de zeven vrouwen in Nederland krijgt het. De kans op genezing wordt een stuk groter, wanneer het op tijd wordt opgespoord. Om deze reden is het bevolkingsonderzoek in het leven geroepen. Door het bevolkingsonderzoek overlijden jaarlijks tussen de 850 en 1075 vrouwen minder aan borstkanker.

Het bevolkingsonderzoek is voor inwoners tussen de 50 en 75 jaar. Zij worden iedere twee jaar schriftelijk uitgenodigd. Tijdens het onderzoek worden er röntgenfoto’s van de borsten gemaakt. Deelname is vrijwillig en gratis. Het onderzoek in Erp wordt uitgevoerd in onderzoekscentrum Erp, Paus Joanneslaan 18, 5469 CA, op de parkeerstrook/hoek Kennedylaan. Het onderzoek in Sint-Oedenrode vindt plaats voor Sporthal de Streepen, Laan van Henkenshage 5, 5492 BH.