Bevlogenheid staat centraal in Smullen Met Eerlijke Kost

MEIERIJSTAD – De droom van Henk Maas, The Chocolate Factory, en het idealisme van Olivia Jansen-Yuen, zijn de ingrediënten van de voorjaarseditie van SMEK, het Fairtrade programma Smullen Met Eerlijke Kost van Omroep Meierij.

Presentatrice Lotte van der Heijden gaat in gesprek met twee bevlogen mensen die hun passie bovendien met veel overtuiging en enthousiasme uitdragen. Olivia Jansen is klimaatburgemeester in Veghel, een vrijwilligersfunctie die vooral wordt vervuld door ‘ambassadeurs’ die ervan overtuigd zijn dat we ons aan moeten passen aan het veranderende klimaat en die deze boodschap uitdragen, op scholen, op bijeenkomsten en in het publieke domein. En dus past deelname aan SMEK daar zeker bij.

 

Henk Maas vertelt over zijn droom om de jeugd in Meierijstad, zowel jongens als meisjes, meer enthousiast te maken voor het werken met en in de techniek. Hij heeft kans gezien om de 10-verdiepingen tellende MDF toren, waar vroeger ooit veekoeken in werden geproduceerd door de Cehave, om te toveren tot een hyper moderne chocolade-fabriek waar kinderen straks hun eigen pak hagelsag mogen maken. Dit project, dat qua attractie-waarde zeker vergelijkbaar is met NEMO in Amsterdam of met De Efteling, wordt gesteund door de provincie, het gemeentebestuur van Meierijstad en het grote bedrijfsleven in Veghel zoals Mars, FrieslandCampina en Vanderlande Industries. Een project op de Noordkade dat ruim 22 miljoen heeft gekost en dat in september open gaat.

 

En kok Hilde van Rozendaal zorgt natuurlijk voor enkele heerlijke gerechten, want Smullen Met Eerlijke Kost mag je ook heel letterlijk nemen.

SMEK wordt vanaf 25 juni uitgezonden na het programma RondOM van Omroep Meierij TV.