Betere evenementen-faciliteiten in 4 kleine kernen

MEIERIJSTAD – Boskant, Nijnsel, Olland en Wijbosch krijgen, als de gemeenteraad daarmee instemt, extra voorzieningen om evenementen in die kernen beter te faciliteren.
De gemeente wil hiervoor 100.000 euro beschikbaar stellen. Met dat geld moet het mogelijk worden dat evenementen-locaties in deze kernen betere stroomvoorzieningen, watervoorzieningen en internetfaciliteiten krijgen.
In elke kern van Meierijstad moet er volgens de gemeente minimaal één evenementen-terrein zijn waar deze faciliteiten aanwezig zijn en in Boskant, Olland, Nijnsel en Winbosch is dat nu nog niet het geval.
In Boskant betreft dit het Ritaplein; in Nijnsel het terrein aan de Oude Lieshoutseweg; in Olland gaat het om het Dorpsplein en in Wijbosch om het Shared Spaceplein.
Verder wil de gemeente nog eens 150.000 euro uittrekken om betere voorzieningen in het Kloosterpark in Schijndel en het Julianapark in Veghel te realiseren.
Voorbehoud
De gemeente wil deze plannen zo snel mogelijk realiseren maar maakt er overigens wel direct een voorbehoud bij: “Ervaring heeft geleerd dat de wachttijd bij de (energie)leveranciers onvoorspelbaar lang is”, aldus de gemeente.
De gemeenteraad moet in januari een beslissing nemen over deze plannen.