Bespaarcoaches gaan Meierijstad in

MEIERIJSTAD - De winter komt langzaam in zicht en de verwarming gaat weer aan. Daarom helpt de gemeente Meierijstad bij het verlagen van het energieverbruik; en daarmee een lagere energierekening.

In de maand november bellen de zogenaamde ‘Energiebespaarcoaches’ van Coöperatie Sociaal werk Meierijstad aan bij bewoners van de wijk De Hoevenbraak in Schijndel. Zij bellen aan bij koopwoningen en particuliere huurwoningen die gebouwd zijn vóór 1975. Én bij huurwoningen van Woonmeij met een laag energielabel (D,E,F en G).

Brief
De bewoners ontvangen van tevoren een brief van de gemeente. Daarin staat uitleg over de actie in De Hoevenbraak.

Wie zijn het?
Energiebespaarcoaches zijn ervaren sociaal werkers die extra zijn opgeleid om informatie te geven over energiebesparing. Zij helpen bewoners om het energieverbruik direct te verlagen met slimme tips en adviezen over energiebesparing. Ook beschikken zij over meetapparaatjes. Daarmee kunnen ze direct aan de bewoner laten zien op welke plekken in de woning energie verloren gaat; waar besparingsmaatregelen dus zinvol zijn.

Radiatorfolie
Denk bijvoorbeeld aan tocht-strips, radiatorfolie, Ledlampen of een waterbesparende douchekop. Indien nodig en gewenst brengt een klussendienst deze kleine aanpassingen aan in de woning. Dit is een gratis aanbod en deelname is niet verplicht.
Partners in energiebesparing
De gemeente Meierijstad werkt binnen deze wijkactie in De Hoevenbraak samen met Coöperatie Sociaal werk Meierijstad en Woningcorporatie Woonmeij. Ze helpen de bewoners een eerste stap te zetten naar lagere energiekosten en een duurzamere wijk. Als de ervaringen met deze eerste wijkactie goed zijn, volgen er deze winter mogelijk nog meer wijken.