Bescheiden Koningsdag in Meierijstad

Boerdonk knutselt, Rooi fietst, Veghel bakt en Schijndel gaat online

MEIERIJSTAD – Koningsdag wordt in Meierijstad opnieuw een bescheiden feest. Boerdonk knutselt, Rooi fietst, Veghel bakt en Schijndel gaat online.

Stichting Algemeen Boerdonks Belang (SABB) organiseert een knutselchallenge. Kinderen worden uitgedaagd een knutselwerk te maken, speciaal voor Koningsdag. Op dinsdag 27 april tussen 10 uur en 12 uur staat op ’t Weike het Koningsdag Knutselteam klaar om het werk van de kinderen in ontvangst te nemen. Om alle Boerdonkse kinderen alvast op weg te helpen, krijgen ze dezer dagen een knutselpakket thuis.

De Oranjevereniging in Sint-Oedenrode heeft voor de kinderen een fietsspeurtocht georganiseerd. Kinderen worden uitgenodigd met versierde fietsen naar de kiosk op de Markt te komen. Vanaf 11.00 uur kunnen ze een route volgen langs kinderspeeltuinen.

Lekkernijen

In Veghel wordt 27 april opnieuw “Heel Veghel bakt voor Koningsdag” gehouden. De organisatie is in handen van M25, ONS Welzijn, Zonnebloem en Stichting Met je hart. Thuisbakkers worden opgeroepen om lekkernijen te maken die op Koningsdag naar ouderen gebracht kunnen worden. Dat gebeurt op Koningsdag tussen 10:00 uur en 12:00 uur.

In Schijndel begint het online feest al de avond voor Koningdag. Dan is er de hele nacht door een livestream met veel muziek. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor de plaatselijke horeca die kan aanhaken.

Op Koningsdag zet het Oranjecomité Schijndel zelf een variant op het bekende Omroep Meierij TV-programma Meierijstad Vitaal in elkaar. Omroep Meierij zal later die dag dat programma ook uitzenden. Omroep Meierij zendt om 13.00 en 19.00 uur ook het meezingevenement uit dat het oranjecomité heeft georganiseerd.

Op Koningsdag is het Schijndelse oranjecomité present in ’t Spectrum waar een eigen talkshow wordt gemaakt waarin de mensen een hoofdrol spelen die dit jaar of eerder een koninklijke onderscheiding kregen.

Alle informatie over het Koningsfeest is te vinden op de website van de lokale oranjevereniging.