Berusting over coronaregels overheerst

MEIERIJSTAD- Het kwam niet echt als een grote verrassing of schok: de nieuwe coronamaatregelen die de regering op 13 oktober bekend maakte. Maar de gevolgen zijn wel groot voor de horeca, culturele instellingen en sportclubs. Toch overheerst bij de meeste ondernemers berusting.

Hetty Romviel van Café Marktzicht in Veghel bereidde zich dinsdag 14 oktober voor op de sluiting van haar zaak die om 22.00 uur een feit is. Net als zij zijn de meeste horca-ondernemers er gelaten onder. Ze zien ook wel dat er ingegrepen moet worden, al hebben ze nog zo hun best gedaan om in ieder geval voldoende afstand te houden en de hygiëne regels zo goed mogelijk te volgen.

Noordkade

Op de Noordkade in Veghel richten de meeste horecaondernemers zich op afhalen en bezorgen. Theater de Blauwe Kei annuleert de komende weken alle voorstellingen. Waar mogelijk worden de voorstellingen verplaatst naar een latere datum. De lesactiviteiten van Phoenix gaan wel gewoon door, alleen de horeca rond de cursussen en andere activiteiten is niet meer teogestaan. De winkels blijven gewoon geopend, al is binnen voor iedereen en mondmasker verplicht. Het feit dat niet alle activiteiten op de Noordkade stil komen te liggen, noemt Jack Monde van de Noordkade een lichtpuntje.