Bert Augustus bespeelt Smitsorgel

SINT-OEDENRODE – Even alles vergeten en je onderdompelen tijdens een orgelconcert. Daarvoor moet je zaterdag 30 juli in de Martinuskerk in hartje Sint-Oedenrode zijn. De bekende organist Bert Augustus speelt daar op het Smitsorgel werken van Georg Muffat, Louis Vierne, César Fanck en van Jacob van Eyck.

Laatstgenoemde componeerde het werk Questa dolce
irena. Dit werk met sounds over de lieve zeemeermin, speelt Augustus samen met Daphne van Zundert (zang en blokfluit). De muzikaliteit van deze musici werkt als de zang van de Lorelei. Het zorgt ervoor dat de luisteraar even alles kan vergeten en wordt ondergedompeld in een zee van klanken.

Titularis
Bert Augustus (orgel en klavecimbel), werkt sinds 1989 als campanoloog bij klokkengieterij Koninklijke Eijsbouts te Asten. Hij studeerde natuurkunde, orgel, theorie der muziek en beiaard. Sinds 2002 is hij de Titularis van het Smits (I) orgel (1839) in Sint-Oedenrode.

Conservatorium Tilburg
Daphne van Zundert leerde zichzelf op 7-jarige leeftijd spelen en startte met het componeren van kleine muziekstukjes op de piano. Zij besloot pas op 17-jarige leeftijd dat ze klassiek wilde leren zingen en nam direct zangles bij Ien Bouwmans. Een half jaar later auditeerde zij succesvol voor de vooropleiding op conservatorium Tilburg. Inmiddels gaat zij het vierde jaar van de bachelor klassieke zang in bij hoofdvakdocenten Margriet van Reisen en Sinan Vural.

Het gratis concert in de Martinuskerk te Sint-Oedenrode begint om 15.30u.

Smitsorgel Sint-Oedenrode