Bernhoven wil wel praten over polikliniek in Kloosterkwartier

MEIERIJSTAD - Bernhoven wil graag met de gemeente Meierijstad praten over de mogelijkheid om in het nieuwe Kloosterkwartier een polikliniek van het ziekenhuis te vestigen. Dat schrijft het Brabants Dagblad als vervolg op de discussie daarover in een commissievergadering van de gemeenteraad vorige week.

Nadat het ziekenhuis Bernhoven door nieuwbouw in Uden de vestigingen in Oss en Veghel sloot is het voor velen altijd een doorn in het oog geweest dat er in Oss wel maar in Veghel geen polikliniek is teruggekomen.

Motie

Vanavond, donderdag, zal de fractie van Hart een motie indienen waarin het college van burgemeester en wethouders wordt gevraagd om met Bernhoven te gaan praten over de mogelijkheid om in het vernieuwde Kloosterkwartier alsnog zo’n polikliniek te vestigen. Overigens heeft de gemeenteraad van Veghel 5 jaar geleden ook al, unaniem, een dergelijke motie aangenomen, maar dat heeft tot nu toe nog niet geleid tot het gewenste resultaat.

Goed signaal

In het Brabants Dagblad zegt woordvoerster Stella van Emmerik van ziekenhuis Bernhoven nu van een ‘heel goed signaal vanuit de politiek van Meierijstad dat ook goed aansluit bij de ontwikkelingen in de zorg en de koers die Bernhoven al jaren vaart en wil uitbouwen, maar dayt niet vanuit de gedachte dat Veghel iets is verloren en daar wat voor terug wil”.

“Wij willen met de gemeente en de betrokken partijen graag onderzoeken wat er mogelijk is. Maar een polikliniek zit niet per se in stenen of het traditionele spreekuur. Wij willen zinnige zorg graag dicht bij de mensen brengen. Hoe en in welke vorm, dat willen we graag samen ontdekken”, aldus de woordvoerster van ziekenhuis Bernhoven.

Zinnige zorg

Zoals bekend heeft Bernhoven al jaren geleden die koers van ‘zinnige zorg’ ingezet en daar, ook landelijk, veel aandacht voor gekregen Zo gaf oud-directeur Peter Bennemeer zondag j.l. in het tv-programma Buitenhof nog eens aan hoe die aanpak om huisartsen en thuiszorg meer te betrekken jaren geleden al is ingezet.